TAKAISIN

Joulukukkavinkkejä sisälle

Päivitetty: 29.11.2022

Kukkia ei kannata ottaa vakavasti: hanki niitä, jotka sinua miellyttävät, sen värisiä kuin sinulle sopii ja nauti elämästä!

Kaunis punainen joulutähti kuuluu monen jouluun. Kuva: Adobe StockKaunis punainen joulutähti kuuluu monen jouluun. Kuva: Adobe Stock

Iloittele väreillä – valaise valkoisella!

Kokovalkoinen sisustus on ollut meillä muodissa jo pitkään. Joulu on oivallista aikaa kokeilla pieninä määrinä erilaisia väriyhdistelmiä ja miettiä, olisiko jokin jo ensi keväänä mukana omassa sisustuksessa. Varsinkin joulutähdestä on niin runsaasti eri värisiä lajikkeita, että sinistä lukuunottamatta lähes koko paletti on käytössä.

Vai tuntuuko jokin kodin nurkka hämärältä ja hieman synkältäkin? Sijoita sinne valkoisia joulukukkia. Niiden vaaleus loistaa talvisen illankin läpi. Varsinkin sipulikukat viihtyvät hyvin myös hämärissä. Jos hyasintin tai ritarinkukan varsi venähtää, sen voi hyvin tukea sipulin läpi pistettävällä tukikepillä. Tai sitten sen voi leikata maljakkoon.

Jouluruusulla valaiset huoneen. Kuva: Adobe StockJouluruusulla valaiset huoneen. Kuva: Adobe Stock

Laita hyasinttejä tai amaryllis maljakkoon

Joulu on perinteisesti ruukkukukkien kulta-aikaa. Mutta mitä tehdä, kun ritarinkukan varsi venähtääkin puolimetriseksi ja hyasintti kasvaa pituutta päivä päivältä? Ei hätää – joulukukista saa myös erinomaisia leikkokukkia. Ritarinkukka on todella kestävä maljakossa, ja hyasintin varteen saa tarvittaessa vielä lisää pituutta leikkaamalla sipulin sisältä esille varren jatkona olevan osuuden.

Niin maljakkoon kuin ruukkuunkin voit yhdistellä joulukoristeita, kransseja tai muita luonnonmateriaaleja. Ruukun tai maljakon voi nostaa myös kauniinvärisen suojaruukun sisälle.

Joulukukista saa myös erinomaisia leikkokukkia. Ritarinkukka eli amaryllis on todella kestävä maljakossa.Joulukukista saa myös erinomaisia leikkokukkia. Ritarinkukka eli amaryllis on todella kestävä maljakossa.
Onnistuu se joulutähdeltäkin!

Joulutähti aloitti kaupallisen uransa satakunta vuotta sitten USA:ssa nimenomaan leikkokukkana. Enää ei leikkojoulutähteä kuitenkaan mistään kaupasta saa, joten sopivia leikko-oksia voi tehdä itsekin. Riittää, kun terävällä veitsellä leikkaa sopivia oksia poikki ja kastaa niiden tyvet hetkeksi kiehuvaan veteen (tai polttaa kynttilän liekissä). Kuuma vesi tyrehdyttää valkoisen maitiaisvuodon. Sitten vaan oksat maljakkoveteen, muita kukkia tai havuja joukkoon ja pitkäikäinen kimppu on valmis!