TAKAISIN

Niityn kauneimmat kukat kotipuutarhaan

Julkaistu: 9.2.2017
Unelmien kukkaniitty ja pihan kauneimmat, siemenlisätyt kukat käsiesi ulottuvilla!

Suomen Niittysiemen Oy:n laajassa siemenvalikoimassa on valinnanvaraa jokaiseen makuun ja lajiketta moniin erilaisiin kasvuolosuhteisiin - ja lisäksi tarjolla on runsaasti asiantuntevaa tietoa ja ohjeistusta niityn perustajalle.

Nyt innostutaan niityn kauneimmista kukista! Siemeniä löydät Rakentaja.fi verkkokaupasta
- ja koko siemenvalikoiman löydät Suomen Niittysiemen Oy:n omasta verkkokaupasta.

Paahteisilta kallioilta kuivilta kedoille ja reheville niityille

Erittäin kuivalla ja karulla kalliolla sadevesi haihtuu nopeasti ja maakerros on ohut. Paahteisen paikan kasvillisuus on harvaa. Olojen parantuessa kasvillisuus lisääntyy; runsaasti kukkiva keto sijaitsee aurinkoisella, paahteisella ja kuivalla paikalla, jolla on niukasti ravinteita. Kuiva niitty on ketoa ravinteikkaampi, mutta kuivuus pitää kasvit yhä matalina. Peruskosteuden lisääntyessä kasvillisuus rehevöityy, vaikka tuoreella niitylläkin voi keskikesällä olla melko kuivaakin.

Niin kuiville kallioille, kedoille kuin niityillekin löytyy kyseisissä oloissa viihtyviä kasveja. Myös varjoisalle metsäniitylle, keväällä valoisalle lehtoniitylle sekä happamalle harjukedolle löytyy oloihin sopeutuneita lajejaan. Upeita kasveja löytyy myös kosteille paikoille!

Suomen Niittysiemen Oy:n valikoimiin kuuluu kotimaisia, kestäviä lajikkeita.Suomen Niittysiemen Oy:n valikoimiin kuuluu kotimaisia, kestäviä lajikkeita.

Kauneimmat niittykukat ovat myös tuttuja puutarhakasveja

Niittykukat sopivat kukkapenkkiin kesäkukiksi, perennoiksi tai koristamaan maisemaniittyjä. Perennapenkeissä ja -ryhmissä luonnonkukat ja villikukat tuovat myös lisää värejä, muotoja, kestävyyttä ja vaihtelevuutta jalostetumpien perennojen joukkoon. Säännöllisestä leikkuuta kestävistä niittykukista voi perustaa myös viehättävän kukkanurmen tai pihakedon puutarhaa elävöittämään. Niittykukista löytyy myös sopivia lajeja maanpeittokasveiksi.

Luonnonkukat ja -perennat ovat yleensä kestäviä ja terveitä kasvilajeja, jotka menestyvät vähällä hoidolla - olosuhteiden osuessa kohdilleen ne saattavat hämmästyttää pihanomistajan kasvuvoimallaan!

Lue lisää! Viihtyvätkö niittykukat puutarhassa?

Kasvuolosuhteet ohjaavat kasvien valintaa

Niittyä perustettaessa ja kasveja valittaessa on otettava huomioon kasvupaikan kosteusolot, valon määrä sekä maaperän laatu. Samat seikat pitää huomioida myös muuta puutarhaa rakennettaessa; kasvit on aina valittava paikan kasvuolosuhteet huomioiden, jotta ne menestyisivät ja kukoistaisivat mahdollisimman hyvin. Jonkin verran voimme onneksi myös vaikuttaa kasvuolosuhteisiin kasvualustaa muuttamalla ja valo-oloja parantamalla. Maaperää voi parantaa lisäämällä turvetta tai multaa, lannoittamalla ja kalkitsemalla - sitä voi tarvittaessa myös köyhdyttää, keventää ja happamoittaa.

Siemeniä myynnissä Rakentaja.fi verkkokaupassa

Suomen Niittysiemen Oy:n siemenvalikoimaa, perennoja ja niittykukkia, voit tilata mukavasti Rakentaja.fi verkkokaupasta suoraan kotiisi. Tarjolla on valmiita niittyseoksia erilaisiin kasvupaikkoihin sekä annospusseja lajeittain.

Tilaa siemenet verkkokaupasta

Lisätietoa ja -valikoimaa löydät osoitteesta www.niittysiemen.fi

Lue lisää nurmikon ja niityn perustamisesta!

Niittykasveja paikkaan kuin paikkaanNiittykasveja paikkaan kuin paikkaan