• Etusivu
  • Rakentaminen

Karkkia vai kepponen?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.10.2023
202310_83231.jpg

(Kuva: Adobe Stock)

Halloween on kummitusten aikaa ja eritoten lapsille mahtava tilaisuus päästää luovuus irti. Ota lapset mukaan Halloweenjuhlien suunnitteluun ja valmisteluun. Yhdessä on kiva askarrella juhliin itsetehdyt koristeet ja leipoa tarjottavat. Netti ja lehdet ovat nykyisin pullollaan hauskoja ideoita.

Tarjolla hämähäkkejä ja kummituksia

Mitä hurjemman näköiset tarjoilut, sen hauskempaa lapsilla on: karkkimatoja lautasella, kummitustikkareita, hämähäkkikakku. Mitä kaikkea kivaa voitkaan lisätä tarjoilupöytään?

Tarjoile juomaa kurpitsasta. Kaiverra suurehko kurpitsa tyhjäksi jäätelökauhalla ja huuhtele sisusta puhtaaksi. Voit koristella kurpitsan ulkopuolelta mustalla tussilla ja piirtää siihen vaikka perinteiset kurpitsakasvot.

Tehkää hedelmistä ja vihanneksista hauskoja ötököitä tarjolle. Ötökät toimivat ensin koristeina, jotka voitte syödä jälkeen päin.

Hauskat pienet kummitukset loihditaan helposti marengista. Nämä taatusti katoavat nopeasti herkkusuiden ilmestyessä paikalle.

(Kuva: Adobe Stock)
(Kuva: Adobe Stock)

Pelit ja leikit

Pelit kruunaavat juhlat ja saavat ajan kulumaan. Tavallisista peleistä voi kehittää myös halloweenversioita.

  • Etsi piilotetut kurpitsat tai muoviset hämähäkit.
  • Muumionkäärimiskilpailu – kaksi joukkuetta ja vessapaperia. Valitkaa joukostanne yksi, josta tehdään muumio. Kumman joukkueen muumio valmistuu ensin?
  • Kurpitsakaruselli – laita kurpitsa kiertämään musiikin tahtiin ja kun musiikki pysähtyy, se kenellä kurpitsa on, putoaa pois.
  • Muumiokeilaus – kiedo keilat vessapaperiin ja liimaa niille silmät.

Koristeet puutarhasta

Koristelussa voitte käyttää mielikuvitusta ja ideoida lasten kanssa toinen toistaan hienompia esillepanoja. Puutarhasta voi kerätä värikkäitä lehtiä ja asetella ne pöydälle tai pujota ketjuksi ja laita roikkumaan. Valkoisesta tai harmaasta langasta saa hienoja hämähäkinverkkoja seinälle. Verhot voi koristella muovisilla hämähäkeillä tehostamaan aavemaista vaikutelmaa. Äläkä unohda etuoven koristelua. Näin kaikki pääsevät heti mukaan halloween tunnelmaan.

(Kuva: Adobe Stock)
(Kuva: Adobe Stock)
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20241_83391.jpg
Kevättyöt pihassa, puutarhassa - ja parvekkeella
Lisääntynyt auringonpaiste ja lämpenevät ilmat paljastavat usein talven jäljiltä karun näyn: sulamisvedet makaavat kulkureiteillä (jotka jäätyvät öisin luistinradoiksi), hiekoitussora on levinnyt nurmikoille, aurauslumi ja lumikasoilla kiipeilleet lapset ovat katkoneet istutuksia ja parvekkeen lasitkin ovat pesun tarpeessa. Kevään edistyessä paljastuvat myös pakkasvauriot ja nurmikon kunto.
20192_56429.jpg
Korista lasiterassi kukkasin
Terassilasitus tuo arkeen uudenlaista mukavuutta ja pidentää terassin käyttöaikaa usealla kuukaudella. Lasitettu terassi toimii olohuoneen jatkeena ja tuo lisätilaa ruokailuhetkiin sekä illanviettoihin. Lasitus pitää lumen, vesisateen sekä siite- ja katupölyn loitolla ja suojaa myös terassin rakenteita ja kalusteita. Terassi toimii talvella hyvänä säilytyspaikkana, eikä lasituksen myötä tuuli pääse viilentämään sisätiloja. Lasiterassi vaikuttaa positiivisesti myös asunnon arvoon.
20215_64745.jpg
Kesäkukilla koreasti kesään
Pihan ja parvekkeen monikäyttöisin elementti on kesäkukkaryhmä eli kausikasvit. Niihin ei pääse kyllästymään, sillä kasvukauden aikana voi seurailla sesonkia ja vaihdella ainakin ruukkuistutusten kasveja kasvukauden edetessä. Ja jos sesongeittain ei olisikaan vaihtelunhalua, uudistuu ruukkutarhan ilme kuin itsestään vähintäänkin joka kevät uusien kesäkukkien myötä.
20093_15683.jpg
Kasvikortisto-kisan voitti kelloköynnös (Cobaea scandens)
Puutarha.netin Kasvikortisto sisältää tiedot 1111 Suomessa menestyvästä kasvista. Kortilta löytyy kasvin suomalaisen, ruotsalaisen ja tieteellisen nimen sekä kuvien lisäksi runsaasti tietoa kasvista.Puutarha.netin jäsenillä on mahdollisuuskirjoittaa kortille omia kokemuksia ja näkemyksiä kasvistaehdottaa kortille uusia kasvikuviaehdottaa kokonaan uutta kasvikorttiaJäseneksi liittyminen on ilmaista.Siirrykasvikortistoon
20096_17436.jpg
Hyötypuutarhaa taulukkoina
Hyötytarha elää kesä toisensa jälkeen tietyssä rytmissä. Lajivalinnalla ja esikasvatusta hyödyntämällä voidaan perustaa kasvimaa, josta saadaan satoa keväästä talven alkuun.Alla olevassa taulukossa on keskeisten hyötykasvien kylvö- ja sadonkorjuuaikoja.
20231_80610.jpg
Tunnetko kukkivat huonekasvisi? Tutustu köynnös- ja amppelikasveihin
Kasveilla lisäät kotisi viihtyvyyttä. Viherkasvien ohella kukkivat ruukkukasvimme palkitsevat hoitajansa ihastuttavilla kukillaan. Tunnetko kukkivat kasvit? Osaatko hoitaa niitä? Kukkivien huonekasvien kolmannessa osassa esittelemme köynnöstäviä, säleikköön ja amppeliin sopivia kasveja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton