• Etusivu
  • Kasvillisuus

Perennojen kukinta-aikoja

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.04.2024
alppiasteri2

Alppiasteri kukkii keskikesällä. © Puutarha.net

Kun valitset perennapenkkiin sekä keväällä, keskikesällä että syksyllä kukkivia lajeja, saat nauttia kukkaloistosta pitkään. Sopivien lajien valinnassa voit hyödyntää kokoamaamme ryhmittelyä eri aikaan kukkivista perennoista.

Keväällä ja alkukesällä kukkivia perennoja

<p data-block-key="dx6bk">Tarhakylmänkukka</p>
Tarhakylmänkukka
© Puutarha.net
<p data-block-key="rpins">Kullero</p>
Kullero
© Puutarha.net

Keskikesällä kukkivia perennoja

<p data-block-key="q07wb">Jaloangervo</p>
Jaloangervo
© Puutarha.net

Syyskesällä ja syksyllä kukkivia perennoja

Syysleimuja
© Puutarha.net
Ohje

Ohje

Esimerkki koko kesän kukkivasta 3 x 4 metrin kokoisesta perennamaasta:

Etelänkevätesikko, 6 kpl, 20 cm, V-VI
Aitoukonhattu, 6 kpl, 100 cm, VIII
Päivänkakkara, 12 kpl, 60 cm, VI-VII
Kiinan ritarinkannus, 12 kpl, 50 cm, VII
Syyskaunosilmä, 12 kpl, 50 cm, VIII-IX
Karpaattienkello, 12 kpl, 20 cm, VII
Etelänkevätesikko, 15 kpl, 20 cm, V-VI
Sarviorvokki, 15 kpl, 20 cm, V-IX

Lisätietoja kasveista löydät Puutarha.netin kasvikortistosta.

Kasvillisuus
kasvit
suunnittelu
kasvikortisto
pensaat
perennat
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20172_48287.jpg
Puutarhamyymälä Muhevainen
Puutarhamyymälä Muhevaisen monipuolisista valikoimista löydät kaikki pihan ja parvekkeen kasvit ja paljon muuta istutuksiin ja puutarhanhoitoon. Pihakasvien lisäksi myymälöistä löytyvät myös siemenet, mullat, lannoitteet, ruukut ja käsityökalut - eli kaikki, mitä puutarhassasi tarvitset. Muhevaisen palveluvalikoimaan kuuluvat lisäksi myös pihasuunnitelmat ja neuvontakäynnit. Anna asiantuntijan auttaa! 
20224_77894.jpg
Puutarhamyymälä Muhevainen
Hoidettu ja siisti taloyhtiön piha nostaa asuntojen arvoa. Puutarhamyymälä Muhevainen tarjoaa apua pihojen suunnitteluun, toteutukseen ja hoitoon. Muhevaisen monipuolisista valikoimista löydät myös kaikki pihan ja parvekkeen kasvit ja paljon muuta istutuksiin ja puutarhanhoitoon. Pihakasvien lisäksi myymälöistä löytyvät myös siemenet, mullat, lannoitteet, ruukut ja käsityökalut.
Kollaasi klassisen puutarhan kuvista
Elämysmatka omaan puutarhaan - tutustu kuuteen erilaiseen puutarhatyyliin
Plantagen esittelee tiedotteessaan uuden Puutarhojen maailma -konseptin, joka inspiroi elämysmatkalle omaan puutarhaan. Puutarhojen maailma esittelee kuusi erilaista puutarhatyyliä, jotka ovat saaneet vaikutteita eri puolilta maailmaa. Tyyleissä esitellään kasveja, kalusteita ja koristeita, joiden avulla voi luoda omaan puutarhaan halutun tunnelman ja tyylin.
20241_83360.jpg
Istutusetäisyydet
Yleensä kasvit kannattaa istuttaa yhtenäisiin ryhmiin. Näin puutarhaan saadaan selkeä tilajako ja kasveja on helpompi hoitaa. Perennoita, pensaita ja lehtipuita voi istuttaa toukokuusta syyskuulle, eli koko kasvukauden ajan. Paakut kastellaan hyvin sekä ennen istutusta että sen jälkeen.
20212_68566.jpg
Tärkeä kevätsuojaus
Aurinko alkaa jo mukavasti lämmittämään posken pintaa ja pian sen teho riittää lumien sulattamiseenkin. Alkukevään auringon säteillä on myös haittavaikutuksensa: lumi heijastaa uv-säteilyn moninkertaisena, joten ulkoilijan kannattaa ottaa pian aurinkosuojavoiteensa käyttöön. Suojata kannattaa nenänpäänsä lisäksi myös puutarhansa ikivihreät kasvit: havut ja alppiruusut. Auringon kilossa ne alkavat haihduttamaan, vaikkei jäisestä maasta heru vielä kosteutta tilalle.
202212_45234.jpg
Miltä puutarhasi näyttää talvella?
Kylmenevät ilmat ja lyhenevät päivät sekä tuuli, sade ja lumi ajavat ahkerimmatkin kotipuutarhurit talven tullen sisätiloihin. Kuluneen puutarhakauden muistot ja mielikuvat ovat vielä tuoreena muistissa, joten niitä kannattaa nyt hyödyntää. Talvi on hyvää aikaa suunnitella omaa puutarhaa ja miettiä tulevan kasvukauden projekteja ja hankintoja.Puutarha.netistä löytyy tietoa pihan suunnittelusta, rakentamisesta ja eri vaihtoehdoista sekä tietenkin kasveista. Talven hiljaisina hetkinä kannattaa hyödyntää esimerkiksi Keskustelupalstaa,josta löytyy mukavaa luettavaa ja samanhenkistä seuraa miltei vuorokaudenajasta riippumatta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton