• Etusivu
  • Kasvillisuus

Perennojen maanparannus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.12.2018
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Lyhyestä virsi kaunis...

  • lisää kompostia katteeksi syksyllä/keväällä
  • lisää kalkkia kalkinsuosijoille syksyllä
  • poista rikkaruohot säännöllisesti
  • anna lannoitetta tarvittaessa; keväällä typpipitoinen ja eloperäinen lannoite on hyväksi suuria lehtiä kasvattaville perennoille
  • salaojita ainakin läpäisevää maata tarvitsevien kasvien kasvualustat
  • vaihda kasvupaikkaa tarvittaessa.
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20232_19240.jpg
Kasvihuone pestään syksyllä
Satokauden päätyttyä kasvihuoneesta tyhjennetään kaikki kasvinjätteet ja työvälineet sekä ruukut pestään. Jotta taudinaiheuttajat ja tuholaiset saadaan varmasti tuhottua, käytetään pesuun kuumaa vettä - ja pesun jälkeen työvälineet vielä upotetaan kiehuvaan veteen.Kasvihuone puhdistetaan sisäpuolelta ja myös rakenteiden kolot ja nurkat harjataan puhtaiksi. Pesuaineeksi riittää yleensä mäntynestesaippua. Ulkopinnat puhdistetaan vasta keväällä. Lasikasvihuoneen pesuun käytetään pehmeää harjaa tai painepesuria.
20232_38378.jpg
Varastolannoitus helpottaa taimikasvatusta ja ruukkuviljelyä
Varastolannoituksessa koko kasvukauden aikainen ravinnetarve voidaan antaa kasville kerralla. Esimerkiki puikkoina annosteltavat ravinteet sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti.Varastolannoitukseen soveltuvat muutkin hidasliukoiset lannoitteet, kuten kanankakkarakeet. Koska kerralla annettava ravinnemäärä on kuitenkin suuri, niin lannoitepanos jätetään yhtenäiseksi osioksi kasvualustaan. Jos sama määrä lannoitetta sekoitettaisiin koko multamäärään, kasvualustan ravinnepitoisuus nousisi liikaa. Kasvin juuret hakevat ravinteita varastolannoiteosasta ja vettä laimeammasta kasvualustaosasta.
202310_79697.jpg
Kotitalousvähennystä saa myös pihatöistä
Omakotitalon ja vapaa-ajanasunnon pihan kunnostamisen ja rakentamisen työkustannukset kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Piha-alueen peruskunnostamisen lisäksi myös vesijohtotyöt, viemäröinnit ja sähköistykset hyväksytään vähennykseen mukaan. Työn osuuden voi vähentää myös "ulkoistaessaan" pihan hoitamisen yritykselle.
20224_77957.jpg
Miten pääsee helpoiten rikkaruohoista eroon? Asiantuntija vastaa
Meillä on mökillä n. 30 m² alue, joka on täysin erilaisten rikkakasvien peitossa. Enimmäkseen siinä kasvaa nokkosta ja vuohenputkea, mutta myös muita, kuten haavan vesoja. Maa on savipohjainen. Haluaisin päästä eroon kaikista näistä ja tilalle voisi jossakin vaiheessa suunnitella vaikkapa kunttaa. Alue on liian suuri kitkettäväksi. Voiko aluetta myrkyttää vai miten näistä pääsisi eroon? Meillä on koira, joka liikkuu mökillä vapaana, joten se pitäisi rikkaruohoja myrkyttäessä huomioida.
20218_72075.jpg
Päärynät halkeilevat: miten pelastan päärynäsadon?
Minulla on 4 vuotta vanha Tsisovskaja päärynäpuu ja joka vuosi hedelmät halkeilevat kaikki. Olen lukenut että syyt voi olla liikaa vettä tai voimakas kasvu. Onko muu? Miten voisin pelastaa satoa?
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton