• Etusivu
  • Kasvillisuus

Perennojen maanparannus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.12.2018
Puutarhanet_kuvaa_ei_loytynyt_1920x1080.jpg

Lyhyestä virsi kaunis...

  • lisää kompostia katteeksi syksyllä/keväällä
  • lisää kalkkia kalkinsuosijoille syksyllä
  • poista rikkaruohot säännöllisesti
  • anna lannoitetta tarvittaessa; keväällä typpipitoinen ja eloperäinen lannoite on hyväksi suuria lehtiä kasvattaville perennoille
  • salaojita ainakin läpäisevää maata tarvitsevien kasvien kasvualustat
  • vaihda kasvupaikkaa tarvittaessa.
Kasvillisuus
Kiinnostuitko? Tilaa Puutarha.net-uutiskirje
Oletko multasormi, maailmanluokan puutarhuri tai innokas kaikkien kasvien kokeilija? Puutarha.net-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden pihan- ja puutarhanhoitajien kokeiluihin ja kokemuksiin, nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuoteideat tai yksinkertaisesti fiilistele kasvi- ja kukkaloistoa tai mielenkiintoisia harvinaisuuksia.

Aiheeseen liittyvää

20168_47201.jpg
Satokausi on lyhyt Kuinka chiliä säilötään?
Sadonkorjuun aika on parhaimmillaan myös chilien kasvattajilla. Tässä vinkkejä sadon säilöntään Suomen Chiliyhdistys ry:ltä!Chilimme kantavat nyt satoa oksat notkuen punaisista, keltaisista ja vihreistä chilipaprikoista. Koko satoa emme ehdi millään nauttia tuoreeltaan, joten jollain keinolla kypsyneet herkut olisi saatava säilymään kauemmin. Suomen Chiliyhdistys ry:n edustajajaChilitarvike Oy:n omistaja Ali Hellsten kertoo meille, miten se onnistuu.(Huom! Artikkeli on vuodelta 2012. Suomen Chilitarvike Oy:n toiminta on lakannut.)
20202_62827.jpg
Ilmastonmuutoksen vaikutukset alkavat näkyä
Tänä vuonna viimeistään on monelle käynyt selväksi, etteivät puheet ilmastonmuutoksesta olekaan ihan "hölynpölyä". Monessa kaupungissa on nyt eletty lähes täysin talvetonta talvea, tai ainakin se on ollut melko huono talvi siinä määrin, että Suomen tapoihin kuuluvat pakkaset ovat jääneet paukkumatta ja maa on pysynyt liian kuivana – tai liian märkänä.
20122_29871.jpg
Oksat pois! Keo-akkuoksasaha katkaisee kevyesti
Sopivat työvälineet ovat välttämättömiä, jotta puutarha pysyy aina siistinä. Uusi Keo-akkuoksasaha on äärimmäisen monipuolinen ja se katkaisee kevyesti paksummatkin oksat. Sillä sahaat niin tuoretta kuin kuivaakin puuta, mutta myöskin metallia, kipsilevyä ym.Tilaa Jäsentukusta!
202310_60377.jpg
Lokakuun vinkit
Kun Suomen sää on ollut pitkään jo niin syksyinen, ei perinteinen lokakuu runsaiden syyssateiden, syysmyrskyjen, viileiden säiden ja pimenevien iltapäivien myötä tunnu enää missään.
20065_54.jpg
Maanparannus - tee kasveillesi hyvä kasvualusta
Millainen on hyvä maa?Kasvien kasvualustan laadussa ja syvyydessä tehdyt laiminlyönnit näkyvät melko nopeasti. Vaatimukset tietysti vaihtelevat käyttökohteen ja kasvilajien mukaan. Hyvän maan tunnusmerkkejä ovat mm. muruinen rakenne, runsas pieneliötoiminta, huokoisuus (huokostilavuus vähintään 40 %), hyvä veden läpäisy- ja varastointikyky sekä sopiva pH.Sopiva kasvualustan pH on n. 6 (kalkinkarttajakasveille jopa alle 5 ja kalkinsuosijoille n. 7). Ravinteet vapautuvat hyvin maa-aineksesta ja ovat kasveille käyttökelpoisessa muodossa; mm. typpi (N), fosfori (P), kalium (K), kalsium, rikki ja magnesium liukenevat paremmin pH:n ollessa yli 6. Toisaalta rauta ja kupari liukenevat parhaiten pH:n ollessa alle 6. Kasvualustan happamuutta lisäävät mm. pieneliötoiminta, juuriston toiminta ja kasvualustassa olevan rikin hapettuminen.
20216_71405.jpg
Lataa aivosi luonnossa -näyttely: luonnon hyvin­vointi­vaikutukset
Luonto hoitaa meitä ihmisiä tutkitusti monin tavoin; aistimme kohentuvat, verenpaine laskee, aivot voivat paremmin, vastustuskykymme voimistuu ja jo pelkkä metsäilman hengittäminen edistää terveyttämme. Haltian uusi näyttely "Lataa aivosi luonnossa" vie polulle luonnon hyvinvointivaikutusten ääreen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton