Viherkasveilla saat kodikkuutta ja parannat myös sisäilman laatua. Tutustu tarkemmin kodin helppohoitoisiin huonekasveihin. Joukosta löytyy "kasarisuosikkeja". Tunnistatko ne?
Talvella kasvia voi pitää myös viileässä (12–15 astetta). Se pitää tasaisesta kosteudesta. Lannoittaa voi kahden viikon välein. Aaroninpartaa voi myös itse lisätä monistamalla kasvia rönsytaimista. Tällöin paljon pieniä taimia istutetaan sopivan kokoiseen ruukkuun.
Pitkäksi venyneestä kasvista voi katkaista lehtiruusukkeen ja juurruttaa sen uudestaan. Tällöin kasvista ei kuitenkaan tule rungollista. Myös rungon pätkät voi juurruttaa, mutta niiden päät tulee vahata. Niiden kasvuunlähtö voi kestää kauankin.
Lue lisää jukkapalmuista
Juoru ränsistyy aika nopeasti, mutta on helppo lisätä pistokkaista.
Nuoren peikonlehden lehdet ovat ehyet, mutta myöhemmin ne liuskoittuvat.
Kirjolehdet viihtyvät kosteassa ja lämpimässä. Kirjolehti kuuluu vehkakasveihin. Kasvilla on pitkät lehtiruodit ja kookkaat lehdet. Kirjolehti on hieman vaikeahoitoinen. Se viihtyy kosteassa ja lämpimässä. Kirjolehteä voi käyttää tilapäiskasvina. Kirjolehden mukulan voi onnistua saamaan monivuotiseksi. Kasvia lannoitetaan laimealla ravinneliuoksella.
Kasvia voidaan monistaa rönsytaimista. Sulkasaniaisen kiusana ovat usein kilpikirvat. Kirvoja voidaan ennakkotorjua suihkuttamalla Albolineum-liuosta.
Kiinnostavatko saniaiset? Lue täällä lisää saniaisista huonekasvina.
Traakki- eli lohikäärmepuun sukuun kuuluu useita kymmeniä lajeja. Suvun esiintymisaluetta on trooppinen- ja subtrooppinen Aasia ja Afrikka. Luonnossa ne kasvavat suuriksi puiksi. Kaikki muut lajit paitsi Kanariantraakkipuu viihtyvät puolivarjoisessa paikassa.
Kasvun aikana kasvi viihtyy lämpöisessä (23–25 astetta). Kirjavalehtiset lajit vaativat runsaasti vettä. Niitä olisi myös hyvä sumutella.
Kasvukauden aikana annetaan lannoitetta pari kertaa kuussa. Lohikäärmepuut viihtyvät hyvin sellaisessa mullassa, jossa on hiekan ja kevytsoran sekoitusta.
Vanhoja puita voidaan leikata. Kasvia voidaan juurruttaa latvasta tai kokeilla ilmajuurrutusta. Lohikäärmepuiden vihollisia ovat punkit, kilpikirvat ja ripsiäiset.
Lue lisää traakki- eli lohikäärmepuista.