Valo
Itämisen jälkeen on tärkeää, että valo on riittävää. Taimilaatikoita pidetään valoisassa paikassa, ei kuitenkaan suorassa auringonvalossa. Taimen hontelon kasvun yleisin aiheuttaja on nimen omaan valon liian vähäinen määrä. Tammi-helmikuussa luonnonvalo ei vielä edes riitä pikkutaimille, joten tarvitaan lisävaloa, kuten loisteputki tai kasvivalo.
Kouliminen
Kun taimet ovat tarpeeksi suuria käsiteltäviksi, yleensä silloin kun sirkkalehtien lisäksi on ensimmäinen kasvulehtipari auennut, ne koulitaan eli siirretään väljempään, jotta ne saavat kasvutilaa ja voivat kasvaa tukeviksi. Kasvualustaksi sopii hieman lannoitettu taimimulta.
Taimet voidaan koulia erillisiin pikkuruukkuihin tai esimerkiksi 5 sentin välein laatikkoon, istutus hieman aikaisempaa syvemmälle. Ruukuissa oltava pohjassa reikä, josta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Tarpeen mukaan taimet koulitaan suurempiin ruukkuihin vielä toisen kerran.
Hitaasti ja epätasaisesti itävät siemenet koulitaan yksitellen sitä mukaa kun ovat itäneet.
Lannoitus
Lannoitus aloitetaan vasta, kun sirkkataimet ovat kunnolla näkyvissä, yleensä noin kahden viikon kuluttua koulinnasta. Tässä vaiheessa siemenen ja sirkkalehtien tuottamat omat ravintoaineet on yleensä käytetty loppuun. Lannoite on parasta antaa joka kastelun yhteydessä mietona liuoksena.
- Typen puute ilmenee vaaleana värinä ja heikkona kasvuna eli typpeä tarvitaan uusien solujen kasvuun.
- Fosforin puute näkyy punertavana värinä. Fosforia tarvitaan kukkien ja siementen solukasvuun.
- Kaliumin puute aiheuttaa lehtien reunojen ja kärkien kellastumista tai ruskettumista ja tavallista heikompaa nestejännitystä. Kaliumia tarvitaan solukkojen lujittumiseen ja talvenkeston lisäämiseen.
Valmiissa lannoitteissa on yleensä hyvät suhteet muita tarvittavia hivenravinteita.
Karaiseminen
Kun hallojen vaara on ohi, taimet voidaan istuttaa ulos. Monivuotiset kasvit voidaan myös kasvattaa kesällä ruukuissa, ja istuttaa syksyllä kasvupaikalle. Ennen ulosistuttamista sisällä kasvatettuja taimia tulee karaista eli totuttaa vähitellen ulkoilmaan: niitä pidetään muutaman vuorokauden ajan päivisin ulkona.