TAKAISIN

Täydellinen tuoteperhe orkideaharrastajalle

Päivitetty: 1.2.2023

Orkideat kasvavat luonnossa useimmiten kiinnittyneinä puiden oksistoihin. Osa niistä kasvaa sammaleisten kivien päällä tai maanpinnan kevyessä humuksessa. Hyvin harva trooppinen laji on selkeästi maaorkidea. Siksi niiden kasvualustaksi ei sovellu tavanomainen multa.

Erilaiset orkideat tarvitsevat erilaiset kasvualustat. Joidenkin orkidealajien juuret viihtyvät nopeasti kuivahtavassa alustassa, toisten tasaisessa kosteudessa. Paksujuurisille lajeille tarvitaan karkeampaa kasvualustaa kuin ohutjuurisille.

(Kuva: Adobe Stock)(Kuva: Adobe Stock)

Optimaalinen kasvualusta

Kaikille orkidealajeille optimaalinen kasvualusta on saatavissa yhdestä pakkauksesta. Biolan Oy on yhteistyössä Suomen Orkideayhdistyksen kanssa kehittänyt aivan uudentyyppisen kasvualustan. Biolan Orkideakasvualustassa on erikseen pakattuina kaarnaa, hiiltä, turvetta ja perliittiä, joista on helppo koota kullekin orkidealajille sopivin kasvualusta. Pakkauksessa on mukana helpot ruukutusohjeet tavallisimmille orkidealajeille.

Kukoistuksen varmistaa orkidealannoite

Kasvaakseen ja kukkiakseen orkideat tarvitsevat lannoitusta. Orkideat voivat kukkia mihin aikaan vuodesta tahansa. Enää ei tarvitse miettiä, milloin orkideoita kuuluu lannoittaa: Rain Mix by Biolan Orkidealannoite soveltuu kaikille orkidealajeille ja sitä käytetään vuoden ympäri kaikilla kastelukerroilla. Rain Mix pohjautuu kuuluisaan Michigan State Universityn kehittämään MSU-orkidearavinteseen, jonka nimeen myös ammattilaiset vannovat. Lannoite on riittoisa, sitä annostellaan vain 0,5 g/l vettä.