TAKAISIN

Valitse ja hoida kesäkukat oikein niin saat nauttia kukkaloistosta

Julkaistu: 29.4.2019

Kesäkukat ovat nopea tapa koristaa pihat ja parvekkeet. Vaikka ne kasvavat vain yhden kesän, ovat kukinnot sitäkin runsaammat. Jotta kesäkukat tuottaisivat iloa mahdollisimman kauan, täytyy niidenkin hoidossa muistaa muutama asia.

Kesäkukkien istutus on mukavaa puuhaa koko perheelle.Kesäkukkien istutus on mukavaa puuhaa koko perheelle.

1. Oikea kasvi oikeaan paikkaan

Valon tarve määrittää oikean kasvupaikan. Esimerkiksi pelargoni ja petunia viihtyvät aurinkoisella paikalla kun taas verenpisaralle ja ahkeraliisalle sopii puolivarjoinen tai varjoisa paikka.

Tutustu kesäkukkiin>>

Petunia pitää auringosta.Petunia pitää auringosta.
Ahkeraliisa kaipaa itselleen puolivarjoista tai varjoisan kasvupaikan.Ahkeraliisa kaipaa itselleen puolivarjoista tai varjoisan kasvupaikan.

2. Valitse sopiva ruukku ja kasvualusta

Kesäkukat voi istuttaa ruukkuun, parvekelaatikkoon, amppeliin tai maahan monivuotisten kasvien lomaan.

Ruukussa kasvit viihtyvät paremmin, kun istutusastia on riittävän suuri. Tällöin myös kastelutarve vähenee. Varmista, että astian pohjassa on reiät, joista ylimääräinen vesi pääsee poistumaan. Yleensä astian pohjalle tehdään salaoja esimerkiksi kivillä, mutta salaojaa ei tarvita, jos kasvualustana käytetään Biolan Kesäkukkamultaa.

Erityisesti kesäkukkien kasvualustaksi kehitetty Biolan Kesäkukkamullan kevyt ja ilmava rakenne on saatu aikaan kevytsoramurskeella ja biohiilellä. Kastelun jälkeen biohiili sitoo vettä itseensä ja luovuttaa sitä kasville mullan kuivuessa. Näin se mahdollistaa pidemmät kasteluvälit.

3. Kastele ja lannoita

Jotta kasvit jaksavat kukkia koko kesän, on ravinnetarve helpointa hoitaa varastolannoituksella, jolloin ravinteita vapautuu vähitellen kasvien käyttöön. Varastolannoituksen voi tehdä esim. Biolan Luonnonlannoitteella tai Biolan Amppelilannoksella

Biolan Amppelilannos on luonnonmukainen lannoite kesäkukille. Se on helppo annostella puikkomaisen rakenteensa ansiosta.Biolan Amppelilannos on luonnonmukainen lannoite kesäkukille. Se on helppo annostella puikkomaisen rakenteensa ansiosta.

Istutusvaiheessa taimien väliin tehdään kuopat ja niihin annostellaan pieni kasa lannoitetta pakkauksen ohjeen mukaan. Lannoitetta ei tule sekoittaa koko multamäärään, jotta vältytyään ylilannoitukselta. Lopuksi istutusastia täytetään ja lannoiterakeet peitetään mullalla siten, että pinnalle jää kasteluvara. Varastolannoitteen ansiosta kasteluun riittää pelkkä vesi.

Vaihtoehtoisesti kesäkukkien hoitolannoitukseen voi käyttää myös jokaisella kastelukerralla veteen sekoitettua Biolan Kesäkukkalannoitetta tai Biolan Kastelulannoitetta varastolannoituksen sijaan.

4. Nauti kukkaloistosta!

Kun olet valinnut oikean kasvualustan kukillesi niin muista myös lannoittaa niitä.Kun olet valinnut oikean kasvualustan kukillesi niin muista myös lannoittaa niitä.