TAKAISIN

Puuttuuko pihastasi kaunis kukkapenkki?
Oletko halunnut perustaa sellaisen?

Julkaistu: 17.4.2017

Oheisilla vinkeillä pääset luomaan runsaasti kukkivan ja näyttävän kukkapenkin.

Kodin Terra Tuusulasta löydät tarvittavat kukkapenkin perustukseen. Tee hankintasi nyt. Kodin Terra Tuusulan Kevätmessut 20.-23.4.2017 tarjoaa edulliset hinnat ja bonukset tuplana.

Suunnittelulla unelmien kukkapenkki

Huolellinen suunnittelu ja hahmottelu takaavat, että kukkapenkistä on iloa pitkäksi aikaa ja se kukkii keväästä syksyyn. Valon määrällä on ratkaiseva vaikutus kukkapenkin kasvivalintoihin. Valitse puutarhasta paikka, jonne haluat kukkapenkin sijoittaa. Onko sijainti aurinkoinen, varjoinen vai puolivarjoinen? Entä kuiva vai kostea? Penkkiin istutettavat kasvit suunnitellaan sijainnin mukaan. Esimerkiksi puutarhojen suosikkiperenna pioni vaatii aurinkoisen kasvupaikan, kun taas varjossa viihtyvät muun muassa saniaiset.

Jotta kukkapenkki säilyisi näyttävänä kannattaa huomioida myös kasvien kukinta-ajat. Kauniin kukkapenkin kasveista löytyy sopivasti vaihtelua ja korkeuseroja. Istuta kasvit 3-5 saman lajikkeen ryhmissä. Luo rauhallinen ja harmoninen vaikutelma kokoamalla yhteen eri värejä ja lajikkeita. Korkeat kasvit näyttävät parhaimmilta penkin takaosassa. Kukkapenkkiin olisi hyvä valita vedentarpeeltaan ja hoidoltaan samantapaisia kasvilajeja. Joukkoon voi lisätä myös muutaman hyötykasvinkin.

Kaipaatko neuvoja ja ideoita?

Puutarhaneuvoja Sirkku Nikula on tavattavissa Kodin Terra Tuusulan Kevätmessuilla lauantaina klo 12-16 ja sunnuntaina klo 12-16. Kurkista tarjoukset ja tarkempi ohjelma!

Valitse puutarhasta paikka, jonne haluat kukkapenkin sijoittaa.Valitse puutarhasta paikka, jonne haluat kukkapenkin sijoittaa.

Panosta multaan

Kukkapenkin pohjatöihin kannattaa panostaa. Poista nurmi ja kaikki rikkaruohot kukkapenkin alueelta. Kaiva ja käännä maata vähintään puolen metrin syvyyteen. Valitse kasveille paras mahdollinen multa. Sekoita maa-ainekseen sopivin istutusmulta ja lannoitteet. Muista myös lisätä uutta multaa ja lannoitetta vuosittain, jolloin parannat kukkapenkkisi maa-ainesta. Penkki kannattaa tehdä jonkin verran koholle, jotta se ei kerää vettä sateella.

Kastele kasvit heti istutuksen jälkeen ja aina tarvittaessa. Uusintalannoitus on aika tehdä noin 3-4 viikkoa istutuksen jälkeen. Kasvit tarvitsevat kuivalla kelillä paljon vettä. Paras aika kastella on myöhään illalla tai aikaisin aamulla, jolloin vettä höyrystyy vähemmän kuin keskipäivällä. Helppohoitoisuutta voi lisätä erilaisilla kasteluratkaisuilla.

Puutarhan hoitoon monipuoliset työkalut, kasvit ja mullat Kodin Terra Tuusulasta

Valitse kasveille paras mahdollinen multa.Valitse kasveille paras mahdollinen multa.

Rajaamisella helpotat hoitoa

Kukkapenkin rajaamisella helpotetaan sen reunojen hoitoa, jolloin kitkeminen vähenee ja penkin reunat pysyvät siisteinä. Kukkapenkin reunukset voi rakentaa esimerkiksi reunakivillä, jolloin raja nurmikon ja istutusten välillä pysyy selkeänä.

Siistiä ja kaunista puutarhaa on ilo hoitaa.Siistiä ja kaunista puutarhaa on ilo hoitaa.

Monipuolista ohjelmaa ja huipputarjouksia Kevätmessuilla 20.-23.4.

Kodin Terra Tuusulan Kevätmessuilta löydät kaiken tarpeellisen niin sisätilojen remontointiin ja rakennukseen kuin pihaan ja puutarhaan. Paljon tuotteita myydään edullisin messuhinnoin ja myymälässä on ohjelmaa koko perheelle.

Kevätmessuja isännöi juontaja Jari Reponen.

  • Torstaina sekä perjantaina testataan, kenen ääni kantaa pisimmälle. Paikalla molempina päivinä huutokauppa klo 10 ja 18. Huutokauppatuotteet vaihtelevat päivittäin.
  • Torstaina ja perjantaina kello 10 alkaen Luoman Puutuotteen pihamökin pystytysnäytös.
  • Riesa-pelle hauskuuttaa lauantaina klo 10-16 ja Jore Marjaranta nousee estradille messuvieraita viihdyttämään niin ikään lauantaina klo 11, 13 ja 15.
  • Piirretyistä elokuvista sekä kirjoista tuttu Myyrä-maskotti viihdyttää lapsia perjantaina klo 12-18 ja sunnuntaina klo 10-16.
  • Kodin Terra Tuusulan pihalla pääset myös täyttämään kotisi paperivarastot torstaina ja perjantaina. Paikalla Serlan rekkamyynti, josta rajoitettu erä Serlan WC-paperia (24 rl, keltainen) ja talouspaperia (8 rl) yhteishintaan 10 €.

 

Näiden lisäksi messuilla on tavattavissa puutarhaneuvoja Sirkku Nikula lauantaina klo 12-16 ja sunnuntaina klo 12-16. Sisustuksellisissa kysymyksissä auttaa sisustussuunnittelija Laura Merilä, joka on paikalla lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. PRKK:n neuvonta-ammattilaiset opastavat rakentamisen ja remontoinnin kysymyksissä torstaina ja perjantaina klo 14-18 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12-16.

Tervetuloa mukaan keväiseen messumeininkiin!

Tutustu Kodin Terra Tuusulan valikoimaan.

Katso messuedut ja tarkempi ohjelma täältä.

Lapsia saapuu viihdyttämään perjantaina ja sunnuntaina piirretyistä elokuvista sekä lastenkirjoista tuttu Myyrä-maskotti.Lapsia saapuu viihdyttämään perjantaina ja sunnuntaina piirretyistä elokuvista sekä lastenkirjoista tuttu Myyrä-maskotti.