Risuaita on helppo toteuttaa
Teroita puun rangat, lyö rautakangella kolo maahan ja upota halutun mittaiset rangat pystyyn koloihin pystytolpiksi halutulle matkalle noin puolen metrin välein. Tämän jälkeen pystytolppien väli täytetään risuilla. Järeämpiä oksia kannattaa asetella reunoille pitämään risut pystytolppien tasalla.
Risuja ei kannata aina viedä suoraan jätehuollon toimipisteeseen. Mitäpä jos niistä rakentaisi vaikka aidan tai yksinkertaisen näköesteen omalle tontille? Risuaita toimii niin suojana, näköesteenä kuin risujen loppusijoituspaikkana, lahottajahyönteisten kotina tai jopa siilin asuinsijana. Jos risuja on paljon ja käytettävissä on myös puun rankoja, voi isolle pihalle rakentaa pitkänkin pätkän vaikka metrin leveää aitaa.
Alla on kuvia Puutarha.netin lukijoiden risuaidoista – kokeile sinäkin!
Anne inspiroitui Strömsö-ohjelmasta
Sain idean risuaitaan Strömsö-ohjelmasta noin 3 vuotta sitten. Tontilla ja naapurin rajalla on paljon puita eli oksia riittää.
- Anne
Sirpa teki monumentin
Luovuin vanhasta toistasataa vuotta vanhasta tammesta, jolloin inspiroiduin tekemään oksista tuollaisen kyhäelmän.
- Sirpa
Tiina-Marilla on jatkettava risuaita
Tämä aita sai alkunsa, koska tontillamme kasvaa paljon koivuja ja niistä lähtee risuja tuulisella säällä. Risuaita sijaitsee meidän laavupolun varrella ns. tilataiteena. Näitä tulee sitä mukaa lisää kun risuja tippuu.
- Tiina-Mari
Nimimerkillä "Lomaparatiisi" on näköeste tielle päin
Risuaita on saanut täytettä puiden kevätsiivouksesta ja kaadettujen mäntyjen havuista useamman vuoden ajalta.
- Lomaparatiisi
Ari-Pekan risuaita saa olla vinksin vonksin
Humoristin puutarhassa on lupa olla ihan vinksin vonksin. Huoleton risuaita on myös kätevä tapa säilöä pihapiirin oksia. Puutarhatontutkin viihtyvät luovasti rehottavan risuaidan suojissa.
- Ari-Pekka